At vælge den rigtige frokostordning til dit firma er en vigtig beslutning, der kan have en betydelig indvirkning på medarbejdernes trivsel og produktivitet. En god og sund frokostordning bør være afbalanceret, nærende og velsmagende. Frokostpausen er et samlingspunkt, hvor man skal lade alt, hvad der omhandler arbejde fra sig, således at man kan interagere med kolleger og styrke det sociale fællesskab. Maden, der serveres, skal opfylde de ønsker, man har som firma, men det er også vigtigt, at man tænker over, hvad frokostordningen skal bestå af.
Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan forkæle dine kolleger med en frokostordning, der også er med til at bidrage til en sundere livsstil. Frokostens sammensætning af næringsstoffer, mineraler, vitaminer, proteiner og meget mere kan mærkes på kroppen, da man kan føle sig mere energisk. Den rette kombination af alle elementer i en god frokost er også med til, at man føler en mæthed, hvorfor man ikke får behov for at snacke mv.
Ved at tilbyde en frokostordning til medarbejderne er man også med til at signalere, at man er et firma, som værner om de ansatte. Den sunde frokostordning sikrer firmaet, at de ansatte indtager mindst ét sundt måltid i hverdagen, som har positiv virkning hos den enkelte. Ved at bidrage til en sundere livsstil kan man være med til, at medarbejderen uden for arbejdstiden også ændrer dårlige vaner. Maden er drivkraften, og når denne ikke er tung, men sund, kan det også ses på firmaets resultater, da energien bliver boostet, og produktiviteten øges.
Elementer i en næringsrig frokostordning
Det kommer ikke som nogen overraskelse, at en sund frokost indeholder frugter og grøntsager. Selvom nogle kan have en forestilling om, at sunde råvarer ikke smager, er det ikke korrekt. I mange tilfælde er disse råvarer med til at bidrage til den samlede smagsoplevelse, men man kan også opnå gode og intense smage alene ved at tilberede den enkelte råvare med krydderier og urter. Flere firmaer efterspørger også veganske eller vegetariske frokostordninger, hvorfor køkkenerne, som lever af at levere frokostordninger, har sammensat frokostordningsmenuer, som sikrer sund og velsmagende mad. Når man skal vælge en frokostordning, kan man derfor bede køkkenet om at sammensætte en menu, der inkluderer friske grøntsager, salater, urter og frugter fra sæsonen. Disse råvarer er fyldt med naturlige ingredienser, hvor de også er rige på mineraler, vitaminer og antioxidanter. Det er med til at styrke den enkelte medarbejders immunsystem, og ligeledes er det med til at fremme og styrke den generelle sundhed.
Protein er også vigtigt at indtage i forbindelse med en sund og afbalanceret frokost, og proteiner er ikke alene kød. Når man indtænker proteiner i en frokostordning, kan man kombinere det med magert kød – fx fisk eller kylling. Hvis man ikke ønsker kød, er tofu, linser, bønner og bælgfrugter sunde proteinkilder. Det er vigtigt, at protein indgår i frokosten, da det bidrager til, at man kan vedligeholde og opbygge muskelmasse. Desuden er proteiner også med til, at man føler mæthed, hvorfor man ikke føler behov for usund snacking.
Når man tilmed tilføjer fuldkorn i frokostordningen, kan man opnå langvarig energi, og det er også med til at stabilisere blodsukkeret. Hvis det er et krav fra jer, at der indgår brød i frokostordningen, kan man vælge fuldkornsbrød. Andre kilder til fuldkorn er brune ris, quinoa og fuldkornspasta.
Et punkt som mange ikke tænker over er fedtstoffer, men de er vigtige, når man vil sikre sig et godt og sundt måltid i arbejdsdagen. Det skal ikke ses som fedtstoffer i kød, som mange vælger at undgå. Kilder til sunde fedtstoffer er bl.a. avocado, olivenolie, nødder og frø. Ved at indtage disse fedtkilder, er man med til at give kroppen de fedtstoffer, som gavner hjernens funktion og helbredet.
Ovenstående elementer i en næringsrig frokostordning giver rig mulighed for, at man kan være kreativ og nytænkende i sammensætningen. Ved at kombinere ovenstående kan man frembringe lækre og tilfredsstillende smage, som falder i god jord hos de, der har forskellige præferencer til måltidet. Det gør også, at man fremmer frokostoplevelsen på arbejdet, og det kan motivere medarbejderne til at prøve nye og sunde muligheder, som kan munde ud i, at de ændrer deres spisevaner. Desuden kan man med de mange muligheder for at kombinere en sund frokost sørge for, at frokostordningen er varieret, hvilket gør det mere spændende, når man kan prøve nye smage og sammensætninger.
Hvilken frokostordning skal man så vælge?
Det er selvfølgelig vigtigt, at man finder en frokostordning, som imødekommer ovenstående for en nærende frokostordning, men hvad der også er vigtigt er jeres krav. Når I skal beslutte jer for, hvilken frokostordning I vil vælge, er det afgørende at forstå medarbejdernes præferencer og behov. Foretag en spørgerunde blandt medarbejderne så I kan identificere diætrestriktioner, smagspræferencer og eventuelle ernæringsmæssige mål. Når det er gjort, kan I undersøge markedet for frokostordninger og vurdere, hvilken I vil fortsætte med. Dog kan tiden være en faktor, som spænder ben, men budgettet og uoverskueligheden er også punkter, der gør at man føler sig udfordret. Man kan derfor nemt og hurtigt finde en frokostordningsportal, som klarer alt research og matching for jer.
Hvor finder jeg en frokostordning, som kan opfylde firmaets ønsker?
Når du er på udkig efter en frokostordning i København, som opfylder kravene til en god og sund frokostordning, kan det være tidskrævende og svært at anskue, hvilken der matcher bedst for dit firma. Hos Frokostordninger.dk har de gjort det nemt at indhente 3 tilbud på frokostordninger i København, hvor du også kan angive jeres budget for, hvad I er villige til at betale for en kuvert. Gennem et stort og stærkt netværk af kvalitetsbevidste og nytænkende samarbejdskøkkener, kan de hjælpe dig med at finde den frokostordning, der bedst imødekommer alle jeres ønsker til en smagfuld frokostordning. Man angiver blot ønsker til frokostordningen, hvorefter frokostkonsulenterne matcher ønskerne med tre samarbejdskøkkener, som man kan vælge imellem.